Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 208
Loading...

Лабораторний посуд і допоміжне приладдя. Догляд за лабораторним посудом. Охорона праці під час миття, сушіння хімічного посуду.

Дізнаємось

1. Класифікація лабораторного посуду за призначенням.
2. Скляний посуд загального призначення: пробірки, лійки, стакани, колби (плоскодонні, конічні), промивалки, кристалізатори тощо.
3. Посуд спеціального призначення: ексикатори, колби круглодонні (Вюрца, Бунзена), холодильник Лібіха, дефлегматори, апарат Кіпа, поглинальні склянки, чашки Петрі, бюкси, предметне скло, скляні палички.
4. Вимірювальний посуд: циліндри, мензурки; піпетки Мора, градуйовані піпетки, бюретки, мікробюретки, вимірювальні колби.
5. Порцеляновий посуд: стакани, випарювальні чашки, ступки з товкачиком, тиглі, човники, лійки, трикутники.
6. Металеве обладнання: штативи з набором лапок, кілець, муфт, затискачі, тигельні щипці, пінцети.
7. Вплив чистоти на результати роботи в лабораторії.
8. Механічні та фізичні способи миття посуду. Миття водою, парою, органічними розчинниками, мийними засобами, очищення йоржем.
9. Хімічні засоби для миття посуду: розчин калію перманганату, суміш Комаровського, розчини лугів, сульфатна кислота.
10. Змішані способи миття посуду.
11. Стерилізація: фізичні та хімічні методи.
12. Способи сушіння посуду: холодне, повітряне, органічними розчинниками, гарячим повітрям, у сушильній шафі.
13. Охорона праці під час миття, сушіння та стерилізації лабораторного посуду.

Навчимось

1. Класифікувати лабораторний посуд за призначенням.
2. Характеризувати скляний посуд загального призначення: пробірки, лійки, стакани, колби (плоскодонні, конічні), промивалки, кристалізатори тощо.
3. Характеризувати посуд спеціального призначення: ексикатори, колби круглодонні (Вюрца, Бунзена), холодильник Лібіха, дефлегматори, апарат Кіпа, поглинальні склянки, чашки Петрі, бюкси, предметне скло, скляні палички.
4. Характеризувати вимірювальний посуд: циліндри, мензурки; піпетки Мора, градуйовані піпетки, бюретки, мікробюретки, вимірювальні колби.
5. Характеризувати порцеляновий посуд: стакани, випарювальні чашки, ступки з товкачиком, тиглі, човники, лійки, трикутники.
6. Характеризувати металеве обладнання: штативи з набором лапок,
кілець, муфт, затискачі, тигельні щипці, пінцети.
7. Описати вплив чистоти на результати роботи в лабораторії.
8. Застосовувати механічні та фізичні способи миття посуду. Миття водою, парою, органічними розчинниками, мийними засобами, очищення йоржем.
9. Застосовувати хімічні засоби для миття посуду: розчин калію перманганату, суміш Комаровського, розчини лугів, сульфатна кислота.
10. Застосовувати змішані способи миття посуду.
11. Проводити стерилізацію: фізичні та хімічні методи.
12. Застосовувати різні способи сушіння посуду: холодне, повітряне, органічними розчинниками, гарячим повітрям, у сушильній шафі.
13. Здійснювати охорону праці під час миття, сушіння та стерилізації лабораторного посуду.

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
3 лекції
1
2
3
4
3 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10