Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 208
Loading...

Поживні середовища. Техніка посіву на поживні середовища.

Дізнаємось

1. Ознайомлення з поживними середовищами, їх призначенням. Демонстрація росту мікроорганізмів на поживних середовищах: рідких, напіврідких, щільних.
2. Ознайомлення з видами тампонів, які використовують для взяття патогенного матеріалу. Взяття матеріалу для бактеріологічного та санітарно-бактеріологічного дослідження.
3. Техніка висівання матеріалу на щільні та рідкі поживні середовища (петлею, тампоном, шпателем).
4. Етапи виділення чистої культури мікроорганізмів. Ідентифікація чистих культур мікрорганізмів за морфотинкторіальними, культуральними, ферментативними, антигенними та іншими властивостями.
5. Дотримання вимог охорони праці, техніки безпеки, протиепідемічного режиму, чинних наказів МОЗ України під час роботи з біологічним матеріалом, з електроапаратурою, дезінфекційними засобами. Дотримання техніки безпеки згідно чинного наказу “Про режим роботи з патогенними мікроорганізмами”.

Навчимось

 проводення взяття та висівання патогенного матеріалу на поживні середовища;
 характеристика росту мікроорганізмів на поживних середовищах;
 дотримання правил охорони праці, техніки безпеки, протиепідемічного режиму, чинних наказів МОЗ України під час роботи з інфікованим матеріалом, культурами мікроорганізмів, тощо.

Матеріали
Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
5 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
5 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20